Bocancii Salomon Quest 4D GTX – review

Concluzia: Bocancii Salomon Quest 4D GTX sunt extrem de comozi, dar nu și rezistenti! Se pare ca au probleme in zona sasiului.

Partea buna este ca cei de la Salomon sunt profesionisti si daca apar probleme schimba produsul, dar nu inainte sa incerce sa ii repare macar o data. Ceea ce este nomal.

Datorita experientei mai putin placute pe care am avut-o cu acest model de bocanci nu am cum sa ii recomand, dar prin modul cum au gestionat situatia mea si felul cum au rezolvat problema au demonstrat ca sunt o firma care se respecta. 

Nu cred ca sunt multe firme in Romania care schimba un produs care mai are 2 luni pana iese din garantie, iar acest fapt este unul dintre motivele care ma face sa recomand si sa cumpar produse Salomon in continuare.

UPDATE / Mai 2014
Dupa 1 ani si 10 luni de cand i-am cumparat, garanția expira in iulie, bocancii Salomon Quest 4D GTX i-am schimbat cu Salomon Discovery GTX.

In cazul schimbarii unui produs cu probleme, Salomon procedeaza astfel:
– ofera posibilitatea schimbarii produsului defect cu acelasi model, indiferent daca pretul de la raft s-a schimbat
– schimba produsul cu un altul sau cu mai multe produse, in limita sumei afisate pe bonul primit la achizitionarea produsului care ulterior s-a defectat
– daca se depaseste suma de pe bon, diferenta se achita la casierie
– Salomon nu returneaza bani cash, în acest caz
– garantia produsului achizitionat in acest fel nu se innoieste, se pastreaza garantia produsului care a fost schimbat
– produsul deteriorat ramane la Salomon

UPDATE / Mai 2014
Am fost cu bocancii la magazinul Salomon de unde i-am cumparat. Vanzatorul s-a comportat exemplar. Talpa urmeaza sa fie lipita in service-ul Salomon in decursul a 7 zile lucratoare sau, cel mai probabil, vor fi schimbati. In timp ce predam bocancii o persoana s-a prezentat la magazin cu o pereche de bocanci Salomon Quest 4D GTX cu probleme in zona calcaiului….

UPDATE / Martie 2014
Dupa doar o tura pe munte lipitura de la bocancul stang realizata in service-ul Salomon a cedat…. din pacate, exact in zona unde s-a dezlipit bocancul stang, incepe sa se dezlipeasca si bocancul drept.

UPDATE / Martie 2014
Dupa 12 zile lucratoare am ridicat bocancii, desi trebuiau sa fie gata in 7 zile…. Talpa a fost lipita, dar din punctul meu de vedere lipitura lasa mult de dorit (vezi aici lipitura). Garantia se pastreaza in continuare.

UPDATE / Februarie 2014
Am fost cu bocancii la magazinul Salomon de unde i-am cumparat. Vanzatorul s-a comportat exemplar. Talpa urmeaza sa fie lipita in service-ul Salomon in decursul a 7 zile lucratoare. 

UPDATE / Februarie 2014
Dupa 1 an si 5 luni de cand i-am cumparat si foarte multe trasee a aparut si prima problema:
– la bocancul stang, talpa de la calcai a inceput sa cedeze (vezi detalii aici). Mult prea repede dupa mine…

UPDATE / August 2013
Dupa 1 an de cand i-am cumparat:
– am traversat de mai multe ori raul Nera cu ei, nu m-am udat deloc

Cracteristici ale producatorului
Tehnologie: 4D Advanced Chassis, Contagrip, Gore-Tex, Ortholite
Caracteristici: Spuma in calcai; insertii textile; insertii piele Nubuck impermeabila; protectie cauciuc varf/calcai; limba cusuta
Membrana: Gore-Tex Performance Comfort Footwear
Interior: Textil; constructie complet impermeabila
Talpa: Non marking Contagrip
Sasiu Talpa: 4D Advanced Chassis
Talpa Intermediara: EVA preformat
Brant: Ortholite
Greutate medie: 550 g

Sursa: salomon.ro

Constatari personale
Prima tura realizata cu bocancii Salomon Quest 4D GTX a fost in toiul verii, pe Masivul Olimp, traseul fiind de aproximativ 14 ore. Temperatura: intre +10 si +25 grade. Atmosfera: umeda si uscata. Terenul: pamat, grohotis si stanca. Nu a plouat.
La finalul traseului picioarele erau foarte putin transpirate, fara urme de basici sau alte iritatii. Bocancii sunt extrem de usori si comozi, desi par masivi. M-am simtit ca si cum as fi incaltat cu o pereche de adidasi! 

Bocancii au o constructie mai lata in partea din fata si ingusta in zona calcaiului. Forma este ideala pentru picioare de marime medie din punct de vedere al latimii si al volumului.

Sistemul de prindere al sireturilor, in compensatie cu forma bocancului, permite reglarea acestora in functie de teren sau preferinte. Mai strans zona gleznei, mai lejer la nivelul labei piciorului sau invers. Nu este ceva nou, dar este un aspect important.

Nu am avut niciodata probleme de bataturi, basici, iritatii etc. iar respirabilitatea nu se deosebeste de alte incaltari din membrana Gore-Tex. Pe timp de primavara, vara, toamna si in conditii normale piciorul transpira putin atunci cand traseul depaseste 5-6 ore.

Alte precizari
– talpa este putin mai inalta (comparativ cu precedentii mei bocanci). In prima tura m-am impiedicat de cateva ori, nu ridicam destul de mult piciorul. Problema s-a remediat destul de repede
– sireturile se desfac, la fel se intampla si la restul bocancilor, dar cu un nod dublu ai scapat de problema
– este un bocanc de tura pentru 3 sezoane
– pe timpul iernii, dupa prima zi, traseu usor, de 3 ore, zapada semi-apoasa, piciorul s-a umezit putin. In concluzie, iarna acesti bocanci nu sunt recomandati pentru excursii mai lungi de 2 zile si in niciun caz pentru trasee de creasta

Pret
I-am cumparat in luna august 2012 cu 557 lei. Pretul de raft era de 599 lei (reducere de la 769 lei), la care am beneficiat de inca o reducere de 7%, cu ajutorul cardului de fidelitate (http://www.salomon.ro/loyalty-card).

Ture realizate pentru aceasta analiza:
Traseu pe Olimp: Paralia Katerini – Prionia – Refugiul A – Skala – Mytikas – Skala – Refugiul A – Paralia Katerini
Traseu in Muntii Rila: Borovets – Valea Bistrica – Cabana Musala – Refugiul Everest – Varful Musala – Refugiul Everest – Cabana Musala – Telecabina Yastrebets – Borovets
Traseu in Muntii Ciucas: Pasul Bratocea – Culmea Bratocea – Saua Tigailor – Varful Ciucas – Tigaile Mari – Valea Tigaile – Saua Tigailor – Culmea Bratocea – Pasul Bratocea
Traseu turistic de 4 zile in Muntii Piatra Craiului: Creasta Nordica si Creasta Pietrei Mici
Traseu de iarna in Muntii Sureanu: Salvamont Sureanu – Apres Ski – Varful Sureanu – Apres Ski – Salvamont Sureanu
Traseu in Ciucas: Cabana Muntele Rosu – Varful Muntele Rosu – Varful Gropsoarele – Saua Gropsoarele – Cabana Ciucas – Valea Paraului Rosu – Cabana Muntele Rosu
Traseu in Cozia: Manastirea Turnu – La Troita – Muchia Traznita – Manastirea Stanisoara – Muchia Vladesei – Cabana Cozia
Traseu de iarna in Fagaras: Porumbacu de Sus – Valea Porumbacului – Cabana Negoiu

Nota
Datorita anatomiei diferite a piciorului de la individ la individ, prezentarea trebuie luata doar ca o parere personala.

4 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.